Over Fleur

FleurCompleet CV.

Momenteel ben ik postdoctoraal onderzoeker op een ABC Talent grant aan de Universiteit van Amsterdam, waar ik onderzoek doe naar hoe het brein voorspellingen in de tijd maakt en hoe dit gerelateerd is aan de werking van ritme en maatgevoel in de hersenen. Mijn supervisor is Dr. Heleen Slagter. In juni 2016 promoveerde ik aan de UvA in de muziekcognitie groep bij Prof. Dr. Henkjan Honing. Ik behaalde in 2011 een Master of Science in Psychology (cum laude, Universiteit van Amsterdam) en in 2009 een Master of Music (met onderscheiding, Conservatorium van Amsterdam). In mijn onderzoek naar hoe ritme in de hersenen werkt combineer ik mijn fascinatie voor het menselijk brein en mijn passie voor muziek.

Toen ik tien jaar was begon ik met klarinetles en vanaf 2000 tot 2009 was ik student aan het Conservatorium van Amsterdam, bij Herman Braune en Antony Pay (met veel dank aan het Prins Bernhard Cultuurfonds). Na mijn afstuderen volgde ik lessen bij Yehuda Gilad. Als klarinettiste won ik diverse prijzen (zoals bij het Prinses Christina Concours 2001) en werd ik verkozen tot Jong Muziektalent Nederland van het jaar 2001. Ik was lid van het Jeugd Orkest Nederland (JON), het Nationaal Jeugd Orkest (NJO) en het European Union Youth Orchestra (EUYO). Ik werkte enkele jaren als freelance klarinettiste, als soliste, in de kamermuziek en in verschillende Nederlandse orkesten.

Tijdens mijn studie en carrière als klarinettiste raakte ik meer en meer gefascineerd door het menselijk brein. Na mijn afstuderen in de psychologie in 2011 kreeg ik de kans om als promovenda aan het werk te gaan bij professor Henkjan Honing in de neurowetenschappen van de muziek. Mijn promotieonderzoek richtte zich op de processen die betrokken zijn bij de perceptie van ritme en metrum. Tijdens mijn promotie bezocht ik vier maanden Western University in London (ON, Canada), waar ik werkte met mijn co-promotor, Dr. Jessica Grahn.

Naast mijn werk als onderzoeker ben ik een enthousiaste docent. Ik gaf zowel bachelor- als mastercursussen aan de Universiteit van Amsterdam en ik word regelmatig gevraagd als spreker op te treden om de wetenschappelijke kennis over de bijzondere band tussen mens en muziek voor het algemene publiek toegankelijk te maken.

Voor meer informatie, zie mijn CV.